24 ноември 2012 г.

Съществата от Наррабийн Лейк (Австралия)

Наррабийн Лейк е най-голямото от трите обвити в дъждовни гори устия по протежение на Северния бряг на Сидни. Това оносително малко като площ пространство е дом на едно загадъчно същество, подобното на грамадна змиорка или плезиозавър Креси... но и на нещо далеч по-интригуващо и интересно...
Първото сведение за т.н. Хуманоидни слонове датира от 3 април, 1968 година. Мейбъл Уолш шофирал по протежение на Уейкхърст Паркуей, близо до Наррабийн Лейк, заедно с племенника си Джон. Колата се движела с около 45 мили в час по пътя към Нюпорт, когато двамата забелязали нещо "странно" във водите на Наррабийн Лейк.
"Беше малко повече от четири фута високо - разказва Уолш, - с тъмносива, леко набръчкана кожа, като слон. Имаше малки предни крака и ходеше на задните си крайници, които бяха дебели и кръгли като на слон. Не забелязах опашка или уши, но имаше малки очи и много малки предни крайници... или ръце. Главата му приличаше малко на тази на мравояд."
Очевидно това странно същество не обича да бъде наблюдавано, тъй като, по думите на Уолш съществото побързало да се отдалечи и да се скрие от поглед.
С това историята не свършва. Следващият инцидент, свързан с това същество (или същества) се случва през 1971 г, когато двама рибари, отишли на нощен риболов с лодка на езерото. По-късно, мъжете щели да твърдят, че видели "нещо" под несигурната светлина на тяхната керосинова лампа.
Когато повдигнали лампата, двамата рибари видели "сивокожо създание със задница като на слон". Двамата потвърдили, че съществото се движело на задните си крака, докато се е отдалечавало.
По-късно същата вечер, анонимна жена твърдяла, че е била събудена от ужасен бълбукащ шум, но тъй като самата тя не видяла лично нищо аномално, е трудно да се каже дали това има някаква връзка със случая.
В края на седемдесетте години, Уфологът Бил Чалкър се заел да разследва случаите, но не успял да докаже каквато и да било връзка на тези създания с НЛО. За сметка на това, обаче, той предлага интересна връзка между тези същества и индийската митология, визирайки бог Ганеша, изобразяван със слонска глава.
Появили се слухове за извънземно присъствие, за осакатени тела на крави и други подобни, но тези случаи нямат никаква или почти никаква връзка с това странно създание.

ЕДна илюстрация от древен текст, публикуван през 1283 година и препечатан през 17-и век в Индия предизвиква интереса на изследователите. В споменатия текст има рисунки на много чудновати същества, но най-интересно безспорно е създанието, наречено "Воден демон" или "Воден джин", нарисувано като двукрак слон с мънички предни крайници...

Няма коментари:

Публикуване на коментар