24 ноември 2012 г.

"Чудовищата" от Виетнам

В граничните райони на Си Ма Кай и Муонг Куонг в северозападната провинция Лао Кай, Виетнам, хората многократно виждали странни и засега неитендефицирани животни, подобни на кучета. Тези загадъчни същества ухапали около 15 души в няколко различни общини.
Според местните, съществата имат дълги, тънки крака, издължени тела, полегати червеникави очи и козина на бели петна, черно-бели петна или жълти ивици.
Тези странни хищници били наблюдавани да скитат из селата, нападайки кучета или добитък, като прасета, кокошки, кози, дори и коне. Най-плашещото е, че тези създания нямат инстинктивен страх от хората и нападат всеки човек, опитващ се да ги прогони.
Считано от 2011 година, в Бин Донг, Виетнам, са в паника, след откриването на странен отпечатък и загадъчен рев, чут в района.
Според Цао Син Тан, полицейски началник, тези странни случаи настъпили след 7 май тази година, в подножието на планината Дин.
За разлика от видените на други места създания, звярът от Бин Донг не е видян от очевидци, макар да е открит огромният му отпечатък и да е чут рева му. Но плашещото е, че над 20 кучета в района са убити от неизвестно същество - факт, който повишава паниката у близо 280 домакинства в общината.
Нгуйен Ти Нгок Бич, на 70, първа открила кучето си мъртво в нощта на 7 май. То било обезглавено, липсвали и някои органи. В същата вечер били открити още четири кучета, избити по същия начин...

Каквито и да са тези същества (ако приемем, че и Звярът от Бин Донг е свързан с тях), те не са чудовища в общоприетия смисъл на думата. Далеч по-вероятно е това да са много редки (и вероятно неизвестни на науката) хищници, които по някаква причина са били принудени да потърсят близостта до хората и лесната плячка, която се крие там. Това, че не се плашат от хора също би било обяснимо - ако тези животни са живели в изолация през всичките тези години (може би стотици или милиони, дори), то те просто никога не са виждали хора и не ги възприемат като сериозна заплаха.
Във всеки случай обаче случаите продължават, дори днес, а самоличността на създанията все още е неизвестна...

Няма коментари:

Публикуване на коментар